Jolanda Schellekens

Even voorstellen… Jolanda Schellekens is mijn naam. Ik werk als instructrice op manege de Binckhorst. Naast mijn opleidingen in de paarden wereld ben ik ook verpleegkundige. Ik heb jarenlange ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Met mijn ervaring en de fijne paarden probeer ik de paardrijlessen voor ieder individu een speciaal moment te laten zijn. Paarden zijn sensitief en staan open voor de cliënten. Dit creéert rust, ontspanning en blijheid. Respectvolle omgang met paard en ruiter staan bij mij hoog in het vaandel.

Maria van de Rijt

Hallo, mijn naam is Maria van de Rijt. Ik werk al vele jaren in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2010 ben ik bij Cello komen werken, waar ik met veel plezier werk binnen de sector wonen als persoonlijk begeleider. Onlangs werd mij de kans geboden om voor een aantal uren op de manege te gaan werken naast het werken op de woning. Daar heb ik niet lang over na hoeven denken en ik nam deze kans dan ook met beiden handen aan. Mijn grote hobby is paardrijden en de omgang met paarden is voor mij een deel van mijn leven. Om van je hobby een gedeelte van je werk te kunnen maken is een droom die ik al jaren koesterde.

Samen met het team en alle vrijwilligers hoop ik iets te kunnen betekenen voor de cliënten en voor de paarden. Ik weet zeker dat ik er met veel plezier zal werken. Want wat is er mooier dan de samenwerking tussen mens en dier.

Rafaela van der Maar

Ik ben Rafaela en sinds januari 2011 help ik elke maandagmiddag als vrijwilligster op de manege. Sinds september 2013 ben ben ik de vervanger van Jolanda of Maria als zij niet kunnen werken of een dagje vrij willen nemen. Werken met paarden is altijd mijn grootste hobby geweest. Omgaan met mensen met een beperking was nieuw voor mij, maar het geeft mij elke keer weer veel voldoening als een cliënt fijn heeft paardgereden. Het is super om deel uit te mogen maken van dit team!
Ook heb ik een paardentaxi. Voor meer informatie over mijn bedrijf kijk op www.debrabantsepaardentaxi.nl.

Angelique Usleeber

Ik ben Angelique en ben er elke maandagochtend. Dit is ideaal voor mij...
Ik ga al mijn hele leven om met mensen met een verstandelijke beperking en ik vind het SUPER om met paarden te werken. Dus kom ik de paarden verzorgen en loop ik mee met een ritje door het bos of over de heide. Af en toe kom ik de paarden op zondag ook lekker wat te eten geven. Maar vooral lekker genieten en kletsen met de mensen van de manege...

Joost Mutsaerts

Begin 2009, kort na zo’n 40 jaar bedrijfsleven, rolde ik, Joost Mutsaerts, bij toeval in dit mooie vrijwilligerswerk.
Zonder ervaring met paarden, noch met mensen met een beperking, gaf het mij pijlsnel veel voldoening om ca. 6 keer per maand op De Binckhorst te mogen helpen. Het is steeds weer vreugde proberen te geven en dankbaarheid ontvangen. Geweldig!

Jessica van Helvoort

Mijn naam is Jessica 40++ en ben werkzaam in de "attractie-wereld".
Een druk,chaotisch maar enorm gezellig bestaan. Om de rust te vinden heb ik 3 paardjes,waar ik uren lang met de kinderen mee bezig kan zijn. De liefde,de rust die een paard uitstraald heeft een uniek effect.In 2008 las ik een oproep om vrijwilliger te worden op de manege Binckhorst . Hier hoefde ik geen seconde over na te denken... dit was wat ik graag wilde!
Bijzondere kinderen en volwassene ook laten genieten van de intense rust en warmte van het paard. Het samen borstellen,het heerlijk wiegen in een paardenzadel, het geritsel van de bomen, het geluid van de hoeven.. klik, klak, klik, klak...de glimlach op een ruiter z'n gezicht, het 1 op 1 aandacht geven aan de client, een drukke client die rustig word, een onzeker kind dat trots en fier zijn angsten overwint. Dat is de rede waarom ik al jaren "loop", dat is de rede waarom ik nog jaren wil lopen. En natuurlijk niet te vergeten de gezelligheid van al mijn "collega's".

Ger Spierings

Vrijwilliger zijn bij zorgverlener Cello betekent voor mij elke keer als ik dienst heb dat ik met veel voldoening een avond op een leefgroep of op de manege werk. Het is elke keer weer een soort “vakantiedag”! Het bezig zijn voor mijn medemens met haar of zijn beperking past mij als een warme jas in wintertijd en als een koel T-shirt in de zomer. Daar ik een echte paardenliefhebber ben is mijn werk op de manege van
“De Binckhorst”een soort cadeau! Te mogen werken met de paarden die wij kennen als Megan, Jack en Tay is op zich al heel bijzonder.
Veel bewoners van “De Binckhorst” kennen mij als “Papa Ger”, jaren geleden door mijn zoon Gert Jan bedacht, die woonde in 2013 al 29 jaar op “De Binckhorst” maar is spijtig genoeg in dat jaar overleden. Vrijwilliger zijn bij “Cello”is een voorrecht! Is getekend: (papa) Ger

Karina Brokken

Hallo, ik ben Karina en sinds mei 2013 vrijwilliger op manege De Binckhorst. Vanaf mijn prille jeugd tot aan mijn studententijd ben ik altijd in de weer geweest met paarden. Werken met deze beestjes was dus ook niet nieuw voor mij, maar ik had weinig ervaring met ruiters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Gelukkig bleek dit geen probleem te zijn en draaide ik al snel mee met de handel en wandel op de manege. Naast de lol en de gezelligheid met de andere vrijwilligers, paarden en ruiters, doe ik elke keer weer nieuwe ervaringen op. Dat maakt voor mij dit vrijwilligerswerk zo leuk.

Ria van Gool

Mijn naam is Ria. Sinds 2008 ben ik wekelijks op de maandagmiddag als vrijwilligster op de manege te vinden. Ik doe dit werk met heel veel plezier en ik hoop het ook nog lang te blijven doen!