PERSBERICHT

Helmond, september 2014

MVO-dag Reynaers en Roval bij Cello

Op 25 september gaan medewerkers van Reynaers en Roval aan de slag op de manege en de kinderboerderij van Cello. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) speelt een belangrijke rol bij deze Helmondse bedrijven en dat laten ze graag in de praktijk zien door als personeel zelf de handen uit de mouwen te steken.

Reynaers B.V. en Roval, beiden gevestigd in Helmond in een gezamenlijk bedrijfspand, maken deel uit van de internationale Reynaers Group die aluminium systemen ontwikkelt en verkoopt voor ramen, deuren en gevels.

Directeur Edgar van Ginkel vertelt: ‘’Maatschappelijke betrokkenheid en aandacht voor een gezonder milieu verbinden we wereldwijd met het economisch succes van onze onderneming èn onze partners. Eenvoudiger gezegd: wij willen gewoon goed zorgen voor onze mensen en onze omgeving.’’

Personeel kiest projecten
Die rol pakken Reynaers en Roval actief op tijdens de MVO-dag. Elf medewerkers gaan bij de manege en de kinderboerderij aan de slag met beitsen, timmeren en schoon maken. “Een van onze grote wensen is een kast waarin de ruitercaps per maat opgeborgen kunnen worden. We zijn blij dat Reynaers en Roval ons gaan helpen om dit te realiseren.” legt Jolanda Schellekens van de manege uit.

Vier projecten
Het project bij Cello is zelf aangedragen door Mark van Rosmalen, zijn vrouw Astrid werkt bij Cello. Mark en een aantal andere medewerkers van de twee Helmondse bedrijven waren met een enthousiast toen ze projecten aan konden melden voor een eigen MVO-dag. Naast het project bij Cello worden drie andere projecten gerealiseerd:

  • Realisatie tuinpaviljoen Hospice Bakel
  • Optimalisatie woonvoorzieningen Woongroep Elysion Eindhoven
  • Opknappen groepswoningen KBWO Helmond

Together for Better
Verdeeld over de projecten zullen 50 medewerkers ingezet worden. “Dat doen we in twee ploegen zodat we het normale werk voor onze klanten ook door kunnen laten gaan. De normale productie moet immers ook gewoon blijven draaien’’ legt Van Ginkel uit. Hij besluit: ‘’Ons motto ‘’Together for Better’’ nemen we op 25 september letterlijk zelf in de hand. Met de inzet van onze medewerkers willen we graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving.’’

www.reynaers.nl